Årets fodboldtræner tager på lederkursus

Selvom den tidligere EM-helt og nuværende træner i superligaklubben Randers FC, Lars Olsen, er blevet kåret som årets træner, har han det ikke altid nemt med kommunikationen.

I sommer rykkede fodboldklubben Randers FC op i superligaen og træner Lars Olsen blev kåret som årets træner i 2006.

Dermed skulle man tro, at spillerne forstår, hvad den tidligere EM-helt siger, men sådan er det ikke nødvendigvis.

"Hvis jeg siger nogle ting, forventer jeg, at folk forstår dem. Og sådan er det ikke altid. Og der må jeg prøve at forbedre mig. Det med kommunikationen har helt klart været mit største problem," siger Lars Olsen til magasinet Lederne.

Han har derfor sagt ja tak til at tage på et ledelseskursus, der er en del af et sponsorat til Randers FC fra Lederne Kronjylland.

"Jeg ved egentlig ikke, om ledelse er noget, der kan læres. Man skal nok have sans for det, og nogen lærer det aldrig, men inspiration er det jo dumt at takke nej til," siger Lars Olsen til magasinet Lederne.

Når Lederne Kronjylland har valgt at inddrage et ledelseskursus i sit sponsorat til Randers FC, er det blandet andet fordi, Lederne generelt betragter lederuddannelse i danske idrætsklubber som et forsømt område, fortæller Ejner Vibæk Larsen, der er formand for Lederne Kronjylland og næstformand i Ledernes hovedorganisation.

"Store idrætsklubber er jo at sammenligne med erhvervsvirksomheder, og her er der også brug for lederuddannelse," siger Ejner Vibæk Larsen.