Årets exits i erhvervslivet - de overraskende

Nogle gange kommer afskedigelser eller opsigelser som lyn fra en klar himmel. Her er fem exits, hvor det ikke ligefrem stod skrevet i stjernerne, at et brud var under opsejling.

Per Mikael Jensen nåede ikke engang at være topchef på TV2 i to år før hans gamle arbejdsgiver Metro International lokkede ham retur til London, hvor han får ansvaret for en endnu større butik end TV2. Det var hæsblæsende tider under Per Mikael, der satte utrolig mange nye skibe i søen, mens det udefra set kunne virke som om, at medarbejderne og chef-kollegerne nogle gange havde svært ved at følge med i det rasende tempo, som deres nye chef lagde for dagen. Og pludselig en dag, så havde Per Mikael Jensen sagt op.

”Jeg er blevet tilbudt et job i liga, som der ikke er mange af på det her niveau. Det er inspiration for mig, at jeg kan komme til at lede aviser i 22 lande. Jeg er 55 år, og jeg er bange for, at jeg vil fortryde det, hvis jeg ikke tog jobbet,” sagde Per Mikael Nielsen, kort efter han havde afleveret sin opsigelse.

Karsten Poulsen og Eric Rylberg fik kun et års tid hos Keops, hvor de tidligere ISS-topfolk oplevede, hvor hurtigt tingene kan ændre sig, når ejerskabet er islandsk. Keops er i dag en del af den store nordiske ejendomskoncern Landic Proberty. Nils Smedegaard fik et opkald fra Esplanaden, der med ét ændrede hans karriere fra at være topchef i en af landets mest hæderkronede virksomheder til at være boss i den absolut største danske virksomhed. Smedegaard vandt dag for dag mere og mere respekt for de resultater, han skabte i Carlsberg, så i og for sig burde det ikke være overraskende, at der var bud efter hans evner, men at han skulle overtage den stærke mand på Esplanaden, Jess Søderberg, det kom som en overraskelse fra de fleste.

Kim Frimer, der tidligere var et varmt bud som Henning Dyremoses afløser, fik ikke mange måneders samarbejde med den nye topchef Jens Alder, før han røg ud. ”Uenighed om strategien” lød forklaringen fra TDC-hovedsædet i Nørregade.