Årets exits i erhvervslivet - de forventede

I mange virksomheder behøver man blot direktørens fødselsår og en kalender, før man kan sætte en dato på chefens afgang.

Hans Munk Nielsen var i mange år Dyremoses højre hånd i TDC, hvor kassemesteren oplevede en helt ny leder og en ny måde at tænke business på, da Jens Alder fløj hjem fra Schweiz. Det lagde Munk Nielsen ikke skjul på, da han annoncerede sin pensionering.

”Jeg mener, at der har været et fint parløb mellem Jens Alder og mig. Men selvfølgelig kan man godt sige, at Alder er ti år yngre end mig og nogle af mine andre kolleger i direktionen er 20 år yngre end mig. Det burde ikke betyde noget, kan man sige, men når man nu har den alder, hvor man begynder at overveje at gå, så spiller den slags ind. Jeg er jo en del ældre end dem,” sagde Hans Munk Nielsen til Business.dk.

Han afløses i stolen af en af frontfigurerne fra redningsaktionen i Lego, Jesper Ovesen.

Henning Kruse Petersen stoppede i år som koncerndirektør i Nykredit, hvor han fra sin post har haft en stor indflydelse i den danske finansverden igennem mange år. Han bruger nu tiden på en række bestyrelsesposter, bl.a. formandsposten i ØK.

Niels Boserup, mangeårig direktør i Københavns Lufthavne, overlod i år stolen til den ukendte dansker fra Proctor & Gamble, Brian Petersen. Boserup er 64 år.

Nils Valentin blev kendt i den brede befolkning, da man begyndte at regne på bankdirektørens optionsordning. Han har tjent mere end 100 mio. kr. på sine optionsprogrammer efter en vild vækst i banken. I dag har den nye mand, Søren Kaae Andersen, travlt med at skære risikoprofilen til i banken.

Ole Steen Andersen har overladt nøglen til industrikoncernens pengekasse til Frederik Lotz, der blot er én af mange nye i Danfoss-toppen.

Ernst Lunding stopper som topchef i en af Danmarks mest lønsomme – og lukkede - virksomheder, Leo Pharma, hvor han afløses af den 40-årige Gitte Pugholm Aabo.