Aalborg er ikke eksotisk nok

I tre år har Peter Schnack været udstationeret i Schweiz for NNIT. Først og fremmest for at dyrke karrieren, men også for sammen med kæresten at få unikke oplevelser i udlandet.

Skal Peter Schnack, hans forlovede Katja Mønsted Petersen og deres søn Arthur tage en runde mere i udlandet, vil de foretrække Europa, så familie og venner er inden for en kort flyveturs rækkevidde. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Firmaets næste mand i Zürich. Da først den dengang 28-årige IT-managementkonsulent i NNIT, Peter Schnack, øjnede, at det kunne blive ham, gik han målrettet efter at blive lige præcis det.

Tidspunktet var det rette; han havde arbejdet i virksomheden siden sin studietid, kort efter, at NNIT var blevet etableret som selvstændigt selskab i Novo Nordisk gruppen. Nu – to et halvt år efter at have hvervet titlen cand.merc.dat. – var han klar til at sætte fart på karrieren. Kæresten, Katja Mønsted Pedersen, havde netop gennemført sin læreruddannelse. Endnu havde de ingen børn. Verden lå åben for deres fødder.

»Jeg er ingen globetrotter, så det var ikke fordi, det var et »must« for mig at komme til udlandet. Men jeg oplevede hurtigt, at international erfaring bliver vurderet ekstremt højt i globale virksomheder, både blandt kunder og internt i organisationen. Så da jeg kunne se, at det projekt, jeg arbejdede med, åbnede muligheden for at komme til Schweiz, jagtede jeg det,« siger den nu 31-årige Peter Schnack, der i dag er chefkonsulent.

Rent karrieremæssigt var Zürich det helt oplagte sted at rejse til. De IT-løsninger, som Peter Schnack arbejder med, retter sig netop mod farmaceutiske virksomheder, og mange af de store har hovedkvarter i Schweiz. Grundlaget for at få værdifulde erfaringer og relationer var altså i overflod til stede netop der.

Skal passe hele familien

Men selv om karrieremulighederne skulle vise sig at være lige så attraktive et sted i det jyske, ville Peter Schnack formentlig takke pænt nej til et job der.

»Der skal være noget i det for familien også. Noget, som gør det til en fed oplevelse. I Schweiz kunne vi bo lækkert ned til en sø, vi kunne stå på ski, og vi var tæt på Italien og Frankrig, hvor vi nød at holde ferie. Jeg har måske arbejdet lidt meget, men det har været fedt. Hvis man lavede den model i Aalborg, ville det 100 pct. være for min skyld. Det ville ikke på samme måde være en unik og eksotisk oplevelse for familien,« siger Peter Schnack.

Verden lokker stadig

I Zürich underviste kæresten Katja danske børn på en international skole og stod i en butik med dansk tøjdesign, indtil hun og Peter fik lille Arthur, hvorefter hun holdt sin barsel.

Netop sønnen er en af de væsentligste årsager til, at den lille familie i dag er tilbage på Østerbro i København.

»Vi ville gerne hjem til vores familie og netværk i Danmark. Og vi havde været væk to år mere end oprindeligt planlagt. Men hvis muligheden byder sig, og timingen passer, vil vi gerne af sted igen,« siger Peter Schnack.

Hvorhen i verden er ikke afgørende, men Europa er alligevel mest attraktiv.

»Så kan man stadig få venner på besøg i weekenden og flyve hjem til runde familiefødselsdage,« siger Peter Schnack.