A-kasser og jobcentre går hånd i hånd

Jobcentre og a-kasser arbejder langt bedre sammen, og det betyder, at de ledige får mere effektiv hjælp til at finde arbejde. Sådan lyder de nordjyske erfaringer knap et år efter, at beskæftigelsesreformen trådte i kraft.

ARKIVFOTO Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

- Al den splittelse, om man er dum på A-kassen og god hos jobcentret eller omvendt, siger Dan Oxholm, a-kasseleder, 3F a-kasse Aalborg til DR Nordjylland.

Beskæftigelsesreformen, der blev indført første januar i år, havde et specielt fokus på at øge samarbejdet mellem jobcenter og a-kasse.

Noget nyt var, at de to instanser skulle til at holde fælles samtaler med den ledige.

- Det har været en stor succes. Vores ledige har mere tillid til systemet, fordi vi gør det sammen. Det synes de fungerer logisk. Det samarbejde gør også, at det har været nemmere at få de tilbud, de gerne vil have.

På den anden side af bordet er arbejdsmarkedschef og dermed chef for jobcentrene i Hjørring Kommune, Michael Duus Nielsen, enig i at reformen har bidraget til en stærkere fælles front mellem jobcentre og a-kasser.

- Vi har fået et helt anderledes konstruktivt samarbejde. De ledige vil også opleve, at det at vi ikke bare arbejder i hver sin retning, gør det nemmere for den ledige.

En af beskæftigelsesreformens målsætninger var at få cirka 3500 ledige i arbejde inden 2020. Om reformen kan realisere det tal er tilgengæld for tidligt at sige.