8. Familien Tøpholm, GSA Invest og T&W Holding (WS Audiology), 15,9 milliarder kroner

Markant formuehop efter stor fusion

Jan Tøpholm, medejer og nuværende CEO i høreapparatsvirksomheden Widex ankommer til audiens hos Dronningen mandag d. 22 september 2014 i København. Jan Tøpholm takkede for ridderkorset. (Foto: Bjarne Luthcke/Scanpix 2014) Fold sammen
Læs mere
Foto: Bjarne Luthcke

Med fusionen af Widex og Sivantos til det nye selskab WS Audiology blev der etableret en høreapparatkoncern, som placerer sig som en nummer tre på det globale marked. Markedsvurderinger af den nye koncern peger i retning af en markedsværdi på over 50 milliarder kroner. De to danske familier bag Widex – Tøpholm og Westermann – har en ejerandel af den nye koncern på 48 procent.

Fusionen til en stor og slagkraftig koncern er med til at trække familien Tøpholms formue op med næsten seks milliarder kroner til nu lige under 16 milliarder kroner. Den nye koncern har mere end 10.000 medarbejdere og en årlig omsætning på over 12 milliarder kroner.

Udover indskud af driftsselskabet Widex er der ifølge de tilgængelige oplysninger tale om et ekstra indskud af kapital, hvor størrelsen af beløbet dog er ukendt.

De danske ejerfamilier har udover driftsselskabet tillige flere andre selskaber, der fungerer som pengetanke, og er ligeledes involveret i andre projekter. Tredje generation i Tøpholm-familien er i øvrigt involveret i et projekt, hvor der arbejdes på at bruge høreapparatteknologien i forhold til epilepsi. Således kom det tidligere i år frem, at teknologien kan bruges til at lave en anfaldsalarm, der kan alarmere pårørende ved et livstruende epilepsianfald.

Her er de 100 rigeste i Danmark