72-årig industririgmand kæmper for at komme på fode

Krisen ramte Fleming Grunnet hårdt efter 45 år i træk med overskud.

Fleming Grunnet ser nu frem til at få overskud efter tre år med røde tal i de familieejede koncerner Primo Holding A/S og Genua A/S. Foto: Morten Juhl/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Alderen er ingen hindring for industririgmanden Fleming Grunnet, som nu regner med at få plus på bundlinjen i 2011 i de familieejede koncerner Primo Holding A/S og Genua A/S.

Efter 45 år i træk med overskud ramte krisen Fleming Grunnet hårdt i 2008, men nu ser det endelig ud til, at situationen kan være ved at vende, skriver dagbladet Børsen.

Læs også:

Danmarkshistoriens 10 største iværksættere

5 seje selvstændige blæser på alderen

- Det er jo ikke sådan, at vi er i krise, men jeg ville meget hellere have tjent 20 millioner kroner i 2010 eller 50 millioner kroner for den sags skyld. Så den nuværende situation er da bestemt ikke sjov, siger Fleming Grunnet, til Børsen.

I 2010 klarede Primo Holding sig bedst af de to koncerner med et negativt resultat på 4,5 millioner kroner trods et negativt driftsresultat på 16,5 millioner kroner og blev trukket op af især aktieindtægter. Samtidig led Genua et tab på 32,3 millioner kroner.

- Tilbage i 2008 vra det, som om nogen pludselig slukkede alt lyset. Alt gik i stå. Vi oplevede driftstab, tab på valutareguleringer og tab på værdipapirer. De sidste tre år har været ubehagelige, men nu er det tid til at kigge fremad, siger Fleming Grunnet.

I alt stod de to koncerner for at have en egenkapital på 593 millioner kroner i 2010 og en omsætning på godt en milliard kroner.