7 veje til god ledelse

Med eksempler som A.P. Møller - Mærsk, Lego, Novo Nordisk og Jysk fortæller Den danske ledelseskanon om fællesnævnerne for globale danske erhvervssucceser.

Skibsreder A.P. Møller ved roret i sin lystyacht under fritidssejlads på Øresund. Fold sammen
Læs mere
Foto: Birthe Melchiors
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvad er det, der gør, at nogle virksomheder klarer sig særligt godt og årti efter årti skaber vækst, arbejdspladser og livsmuligheder for de mange?

Det er det spørgsmål, Den danske ledelseskanon forsøger at give et svar på ved at skildre 12 af de største ledelsesbedrifter i Danmark siden Anden Verdenskrig.

Et kanonudvalg bestående af fem eksperter i ledelse har udvalgt de 12 bedste forslag blandt de mange hundrede kandidater. Medlemmerne af kanonudvalget er professorerne Steen Hildebrandt, Majken Schultz, Per Jenster, Kurt Klaudi Klausen og Per Nikolaj Bukh. Bedrifterne illustrerer, hvad vellykket ledelse kan betyde – og hvad den vellykkede ledelsespræstation handler om – både i den private og den offentlige sektor.

De private kanoniserede ledelsesbedrifter tæller blandt andet: A.P. Møller – Mærsk, som opbyggede verdens største containerrederi. ISS, som professionaliserede rengøring og blev en af verdens største arbejdsgivere. Lego, som globaliserede ideen om den gode leg ved hjælp af en klods og blev en af verdens største legetøjsfabrikanter. Jysk, som satte købmandskabet på formel og blev en af Danmarks mest globale købmandskæder. Novo Nordisk, verdens førende insulinproducent, der gjorde samfundsansvar til en konkurrencefordel.

Fælles for udvælgelsen af bedrifterne er, at de repræsenterer en iøjnefaldende succes, at de har været nyskabende og bygger på en vedvarende og vedholdende ledelsesindsats.

Berlingske Nyhedsmagasin fortæller om syv grundpiller for god ledelse: Ideen. Kompetencerne. Værdierne. Personen. Ejerskabet. Stafetten og Vinderkulturen.

Læs om Den danske ledelseskanon og 7 veje til god ledelse i Berlingske Nyhedsmagasin onsdag 7. september.