65-årige smides ud af a-kassen

50.000 beskæftigede danskere på 65 år og derover har ingen mulighed for at forsikre sig mod arbejdsløshed.

Foto: Linda Henriksen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De knokler videre på arbejdsmarkedet, som politikerne siger, de skal. Alligevel har 50.000 beskæftigede danskere på 65 år og derover ingen mulighed for at forsikre sig mod arbejdsløshed. Det skriver Ugebrevet A4.

Det var lidt af et chok, da den nu 66-årige klejnsmed Gunnar Andersen sidste år fik et brev fra sin a-kasse om, at da han var blevet 65 år, så var han blevet slettet af medlemslisten og havde mistet sin ret til understøttelse, hvis han skulle gå hen og blive arbejdsløs.

Ikke, at risikoen for ledighed var overhængende, for han har i 40 år været en stabil arbejdskraft med nul sygedage i den samme virksomhed i Randers, Jeld-Wen, tidligere Hansen Door, som fremstiller stålkarme.Det var bare ikke lige den afslutning, han havde ventet på et langvarigt forhold, som han indledte ved at melde sig ind i a-kassen 50 år tidligere.

- Jeg havde aldrig forestillet mig, at sådan noget kunne ske. At man bare får et brev om, at man er smidt ud af a-kassen, siger Gunnar Andersen, som har tænkt fortsætte med at arbejde, indtil nogen smider ham ud.

Formanden for AK-Samvirke, Morten Kaspersen, kan godt se, at der ligger et problem i, at folkepension og en eventuel arbejdsløshedsunderstøttelse kolliderer. Han mener, der er behov for et udredningsarbejde, der belyser de problemer, der kunne være i at give de over 65-årige ret til medlemskab af en a-kasse.

/ritzau/