6. Hanni Toosbuy Kasprzak, Ecco Holding, 21,0 milliarder kroner

Bedre indtjening, men lille tilbagegang i formuen

Hanni Toosbuy Kasprzak. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ecco

Selvom om indtjeningen i Ecco-koncernen målt på EBIT-niveau det seneste år voksede med fem procent, er ejerfamiliens formue alligevel skrumpet et par milliarder kroner i årets opgørelse. Årsagen er en lidt lavere prissætning af branchen. Det betyder at familien falder en enkelt plads ned ad listen.

Udviklingen skal dog ses i lyset af, at formuen for et år siden voksede ganske voldsomt, så selv efter det lille fald er formuen stadig 27 procent større end for to år siden.

De seneste år har Ecco haft stor fremgang i både USA og Kina. Således er onlinesalget i Kina steget med 44 procent. Til gengæld har salget i Europa været faldende. Men samlet var der tale om en fremgang i omsætningen på tre procent.

Ecco sælger først og fremmest sine sko gennem butikker, der udelukkende forhandler Ecco. På verdensplan er der nu 2.246 Ecco-butikker.

Virksomheden blev stiftet tilbage i 1963 af Hanni Toosbuy Kasprzaks far, Karl-Heinz Toosbuy, og hun er dermed anden generation i koncernen.

Privat har Hannis Toosbuy i mange år interesseret sig meget for heste og ridesport, hvor hun også er foreningsaktiv. Datteren Anna Kasprzak er ligeledes meget hesteinteresseret og har blandt andet deltaget ved OL.

Her er de 100 rigeste i Danmark