5 it-trends til din virksomhed

Her er de 5 vigtigste nye teknologier, som vil påvirke den måde, virksomhederne arbejder på.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Gartner Research, et af de førende analysefirmaer inden for teknologi, har netop udgivet sin liste med 10 strategiske teknologier, der vil præge 2011. Du får her mit sammenkog af den lange opremsning i form af 5 nye faktorer, jeg har defineret som dem med størst betydning for danske virksomheder. Du kan se Gartners liste på gartner.com.

1. Mere mobilt

Ved årets udgang vil 1,2 milliarder mennesker have en mobiltelefon med computerlignende egenskaber. Dermed er det mobile internet en realitet, som virksomheder må indstille sig på. Internt skal man udnytte de produktivitetsgevinster, der kommer med den mobile platform. Eksternt skal man møde kunder og andre interessenter i mobilhøjde. Det er ikke længere nok at have en traditionel hjemmeside; den digitale kommunikation skal målrettes den mobile platform med mobilsider og apps, applikationer til download på en mobiltelefon.

2. Data der dur

Digitaliseringen indebærer store mængder data, som kan fortælle mangt og meget. De fleste virksomheder arbejder allerede med business intelligence, men i de kommende år vil denne og lignende discipliner vokse markant i udbredelse. Nye softwareværktøjer vil gøre os i stand til at gennemanalysere kunder, medarbejdere og markeder. Analyserne vil ikke kun beskæftige sig med fortiden; komplekse analyser i realtid vil give virksomheden et langt bedre datagrundlag til at forudse ændringer i markedet.

3. Optimering i skyhøjde

Informationsteknologiens fremmeste rolle er at optimere forretningen, og derfor er Cloud Computing en af tidens hotteste trends. Her kan virksomheden lagre og bearbejde samtlige data i skyen, på nettet, og slipper derfor for store éngangsinvesteringer i hardware og software. Inden for de næste tre år vil vi se en eksplosion i leverandørernes cloud-
løsninger, vurderer Gartner. Virksomhederne vil gå med, fordi besparelserne er til at tage og føle på. Også selv om der stadig er ubesvarede spørgsmål om sikkerhed og standarder.

4. Nye samarbejdsformer

Vi vil i stigende grad gøre brug af social collaboration, hvor mails med vedhæftede dokumenter bliver erstattet af en række online-værktøjer, der skal fremme videndeling og produktivitet. Højdespringeren inden for nye kommunikationsformer bliver online-video, hvilket godt nok ikke er nogen ny foreteelse, men som vil vokse markant i de kommende år. Videomøder vil vinde frem som en mainstream kommunikationsform, der er langt mere effektiv end fysiske møder, specielt når der er rejsetid involveret.

5. Rundt om hjørnet

Der er stor forskel på tidsperspektiverne i Gartners forudsigelser. Nogle trends kan vi allerede opleve i fuldt flor, mens andre venter rundt om hjørnet i en lidt fjernere fremtid. I denne kategori finder vi ubiquitos computing, hvor dagligdags fysiske objekter som beklædning eller møbler bliver intelligente, det vil sige udstyret med kommunikationsegenskaber. Vi vil konstant være online uden at være afhængige af eksempelvis en specifik mobiltelefon eller en computer.

Læs Berlingske Nyhedsmagasin 12. november.