3F vinder kæmpe sag om underbetaling af metro-arbejdere

3F har ved voldgiftsretten vundet en sag om underbetaling af ansatte i den italienske underentreprenør til Metroselskabet, CIPA. Det italienske selskab skal betale 22 mio. kr. til 3F.

Foto: Bax Lindhardt.
Læs mere
Fold sammen

Fagforbundet 3F vandt tirsdag morgen en stor sag om underbetaling mod en af Metroselskabets største underleverandører, italienske CIPA. Dommen betyder, at det italienske selskab skal betale 22 mio. kr. i erstatning til 3F-medlemmer, som ifølge fagforbundet er blevet systematisk underbetalt.

Kommunikationschef i Copenhagen Metro Team, Sigurd Nissen-Petersen, erkender, at den italienske underleverandør har forbrudt sig mod overenskomsten. Han forventer, at det italienske selskab betaler boden på 22 mio. kr.

»Der er tale om et alvorligt brud på overenskomsten, og vi forventer, at CIPA respekterer kendelsen, lever op til sit ansvar og betaler pengene til BJMF. Sagen viser også, at vi har et system, der fungerer, selvom det har taget noget tid at nå frem til en kendelse,« siger Sigurd Nissen-Petersen i en pressemeddelelse.

Hos 3F, som havde krævet 30,5 mio. kr. i efterbetaling til sine medlemmer, er man tilfreds med afgørelsen.

- Det står klart, at vi har haft ret i vores påstand, og det er vi tilfredse med. Det her er klart den største sag om underbetaling i Danmark nogensinde, siger faglig sekretær Silas Grage til Fagbladet 3F.

3F's krav var oprindeligt på 47 mio. kr.