3F skal spare hver femte medarbejder væk

Danmarks største fagforbund 3F skal spare 130 millioner kroner. 100 ansatte risikerer at få en fyreseddel.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fagforbundet 3F står overfor en stor sparerunde, hvor hver femte medarbejder skal væk. Årsagen er, at fagforbundets medlemsliste skrumper ind.

- Det handler om rettidig omhu. Vi har kigget os frem i tiden, og vi kan se, at der bliver færre 3F'ere, siger forbundssekretær i 3F Per Christensen.

I alt 130 millioner kroner - eller rundt regnet 100 medarbejdere - skal spares væk som led i en plan for at omprioritere hen over foråret og frem til sommer.

- Besparelserne kommer til at ramme bredt i vores hus. Det bliver en barsk omgang for os alle sammen. Vi er nødt til at prøve at prioritere de ressourcer vi har. Vi vil ikke køre en underskudsforretning, siger Per Christensen.

Hvordan besparelserne konkret kommer til at ramme fagforbundets medlemmer vil blive fastlagt på et hovedbestyrelsesmøde i næste uge.

- Det kan ikke afvises, at der er ting, som forbundet ikke længere beskæftiger sig med. Jeg kan garantere, at medlemmerne ikke vil opleve en forringelse på forhandling af løn, sikring af arbejdsvilkår og arbejdsmarkedspolitik, siger Per Christensen.

3F har for nylig fusioneret med fagforeningen TIB og har dermed indsluset 60.000 nye medlemmer.