320 km/t med fjernstyret bil

En amerikansk rumfartsingeniør arbejder på en bil, der skal sætte ny verdensrekord for fjernstyrede biler.

X2. Læg mærke til navnet. I løbet af næste år er X2 sandsynligvis indehaver af verdensrekorden i topfart for fjernstyrede biler.

Det er den amerikanske rumfartsingeniør Nick Maslowski, som har sat sig for at slå rekorden, som i dag lyder på 134,4 miles i timen eller godt 215 kilometer i timen. Men det er slet ikke nok for Nick Maslowski.

Han regner med at kunne nå over 200 miles i timen eller cirka 320 kilometer i timen med sin X2 bil på Houston Raceway i Texas. Teoretisk set kan bilen køre 274 miles i timen, men vindmodstand, rullemodstand og vanskeligheder med at kontrollere en fjernstyret bil ved så høj hastighed gør det i praksis umuligt at nå over 200 miles i timen.

Testkørsler har vist, at han er på rette spor med sin lynhurtige bil, men et af de store problemer ind til nu er, at skumhjulene går i opløsning og på det nærmeste eksploderer ved den høje fart. Men han arbejder videre med projektet og regner med at have en fintunet version af X2 klar til næste års World Fastest RC Car Contest.