3. Familien Holch Povlsen, Bestseller, 56,2 milliarder kroner

Fastholder tredjeplads med en formuefremgang på fem milliarder kroner

Anders Holch Povlsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR-foto: Hans Christian Jacobsen

Indtjeningen i Bestseller-koncernen var i det seneste regnskabsår 11 procent højere end året før, og det er med til at sikre formuefremgangen. Hovedparten at tøjimperiets aktiviteter er samlet i Heartland-koncernen og omfatter tøjmærker som Vero Moda, Only og Jack & Jones.

Herudover omfatter familieformuen en meget lang række andre selskaber og en betydelig aktiepost i nethandelskoncernen Zalando.

Bestseller-koncernen blev etableret af Troels Holch Povlsen og Merete Bech Povlsen, men i en årrække har det været sønnen Anders, der har stået for langt den største del af ejerskabet. Den anden søn Niels har mindre ejerskaber placeret i selskabet HP Capital med knap en halv milliarder kroner.

Anders Holch Povlsen er herudover kendt for sin store interesse for Skotland, hvor han nu er den største private jordbesidder. Familien ejer desuden flere danske godser, blandt andet Gyllingnæs og Constantinsborg. Han har ligeledes markeret sig som støtte til dele af motorsporten, blandt andre formel 1-køreren Kevin Magnussen.

I foråret blev familien ramt af den meget omtalte bombetragedie i Sri Lanka, hvor Anders Holch Povlsen og hustruen Anne mistede tre af deres fire børn.

Her er de 100 rigeste i Danmark