28-årige Morten vil være direktør for Lundbeckfonden

I et nyt podcast-program fra Berlingske Business sættes der fokus på talent og de udfordringer, man støder på, når man i en ung alder er på vej til toppen. Det første afsnit handler om karrieremål og om at ende i det rigtige job.

Morten Mølskov Jarlstrup. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Talenterne. Dem, der kan noget helt særligt. Dem, der har tydelige evner til succes og potentiale til at blive en af fremtidens ledere.

Det er dem, vi zoomer ind på i ­Berlingske Business’ nye podcast »Talentjagten«, som ­udgives i forbindelse med ­Berlingske Business’ årlige særudgave Talent100.

I »Talentjagten« er ti talenter ud af de 100 blevet udvalgt til at gøre dig klogere på alt fra netværk og karriere­skift til mentorer og modgang. I det første afsnit handler det om at sikre, at ens karriere udvikler sig i den rigtige retning. Her ­fortæller 28-årige Morten Mølskov Jarlstrup om vejen til jobbet som director for Strategic Investments i Lundbeckfonden.

»Min opgave er at sørge for, at fonden forvalter sit ejerskab af vores tre datterselskaber Lundbeck, ALK og Falck på den rigtige måde,« siger han.

Morten Mølskov har i snart tre år være ansat i Lundbeckfonden. Først som direktionsassistent, og for nylig rykkede han op i graderne som højre hånd for den administrerende ­direktør i Lundbeckfonden.

Som nyudklækket student havde Morten Mølskov ikke en helt klar idé om, hvad det var, han ville. Derfor valgte han en uddannelse i erhvervsøkonomi og jura, som han i dag har en kandidatgrad i.

»Jeg var arbejdsom, men jeg ­havde ikke en specifik stilling, jeg vidste, jeg ville have. Så jeg tog et valg om at tage en relativt bred uddannelse, som gjorde, at jeg stadig havde ­mange døre åbne,« fortæller han.

Undervejs opstod Morten Mølskovs interesse for køb og salg af virksomheder. Han råder andre til at rette deres valgfag og udlands­ophold bedst muligt efter, hvilke kompetencer det fremtidige job ­eller karriere kræver.

»Jeg har kigget på personerne i de stillinger, som jeg gerne ville have, og set, hvad det er, de har gjort for at nå dertil. Så kan man jo prøve at planlægge derefter,« tilføjer han.

Inden Morten Mølskov begyndte hos Lundbeckfonden, arbejdede han med køb og salg af virksomheder hos et advokatkontor. Et job, han havde arbejdet målrettet efter at få, men som alligevel viste sig ikke at være det rigtige. Her sad han flere rækker væk fra beslutningstagerne, og det passede ikke Morten Mølskov, som gerne vil sidde med ved bordet, når beslutningerne bliver truffet.

»Man skal følge sin natur nogle gange. Man bliver skolet til at tænke rationelt og logisk, men sandheden er også, at der ikke er et rigtigt svar på alt, og nogle gange er det rigtigt at bruge sin mavefornemmelse.«

Morten Mølskov mener ikke, der er nogen skole, der kan uddanne ham i at træffe vigtige beslutninger, så han betragter sit arbejde som en mesterlære til det, fremtiden byder på.

»Jeg vil gerne videre. Om det bliver i Lundbeckfonden, afhænger af, om der er et job, der kan fortsætte min udvikling. Men jeg kan godt se mig selv som direktør for Lundbeckfonden eller i en lignende stilling om 20 år,« lyder det fra Morten Mølskov.

Til slut i podcasten inviteres du indenfor hos Nordea, hvor deres eksperter og egne talenter giver gode råd til talentudvikling.

I dette afsnit giver Andreas Østerheden, der er strateg i Nordea, gode råd til, hvordan man udnytter sine kompetencer og sætter retningen for sin karriere.