25-årige Gustav har tjent 11,4 milliarder kroner på under ét år

Siden februar har den norske laksemilliardær Gustav Magnar Witzøe tjent knap 1,2 milliarder danske kroner om måneden.

Han er en af Norges rigeste i en alder af blot 25 år.

Og skulle Gustav Magnar Witzøe blive spurgt om, hvordan 2018 indtil videre er gået, er svaret indlysende; ganske forrygende.

I år har den unge milliardær især nydt godt af en kraftig stigning i lakseprisen, som har sendt aktierne i lakseproducenten Salmar, som Witzøes far har grundlagt, i vejret på børsen. Fredag steg aktien til den højeste kurs nogensinde, efter at Salmar offenliggjorde nye kvartalstal, og selskabet er nu 44 milliarder kroner værd.

Omkring halvdelen af disse penge tilhører 25-årige Gustav Magnar Witzøe, som ejer 97 pct. af familiens investeringsselskab Kverva, som igen kontrollerer 52,46 pct. af laksegiganten Salmar.

Eftersom Salmars aktiekurs næsten er fordoblet i år, betyder det at Witzøe har fået en papirgevinst på 11,4 milliarder danske kroner de seneste ti måneder, altså et gennemsnitligt afkast på knap 1,2 milliarder kroner om måneden.

Et hurtigt kig på Gustav Magnar Witzøes Instragram-profil afslører, at det bestemt ikke er penge, den unge milliardær mangler. Han har hang til hvide sandstrande og dyre biler, og i sommer sprang Witzøe ud som kampagne- og catwalkmodel.

Vis dette opslag på Instagram

Cant wait to go back to

Et opslag delt af Gustav Magnar Witzøe (@guswitzoe) den

Uden for Instagram-profilen optræder Gustav Magnar Witzøe sjældent i den norske offentlighed. I december 2017 gav Witzøe dog et sjældent interview til Dagens Näringsliv:

»Jeg er opdraget til at have et ydmygt forhold til penge,« sagde Witzøe, da han og fire andre jævnaldrende norske arvinger gav et fælles interview.

Det var i slutningen af 2011, at Gustav Magnar Witzøe fik overført tæt ved samtlige aktier fra faderens selskab Kverva, som det tidspunkt gjorde ham til Norges yngste millliardær.

Til Adresseavisen har faderen tidligere fortalt, at der var lange drøftelser i familien om at lade en 19-årig overtage ansvaret for selskabets aktier.

»Der er plusser og minusser. Det vil påvirke dig på mange måder, på godt og ondt. Det kan påvirke forholdet til kammeraterne.«

Ifølges Forbes er Gustav Magnar Witzøe god for en formue på 22 milliarder danske kroner. Og så er han i øvrigt single.