2008 og 2009 i overblik

De bedste bøger, årets IT- og teleopfindelser, top og flop på direktørgangene, et forrygende år i mediebranchen - og naturligvis en quiz. Her er Business.dks overblik over 2008 og 2009.

Velkommen til 2009! Få et overblik over det gamle og det nye år, inden det for alvor går løs de kommende dage. Foto: Jewel Samad, AFP/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Godt nytår fra Business.dk-redaktionen! Vi tør godt love et 2009, som bliver endnu mere aktivt her på nettet, end 2008 var.

Derfor kan det også være svært at følge med, når man ikke får kikket forbi otte-ni gange hver dag for at blive opdateret om de seneste nyheder og den seneste udvikling.Benyt derfor stilheden nytårsdag til at få et overblik over det gamle og det nye år, inden det for alvor går løs de kommende dage.

Business.dk har kikket tilbage og frem. God fornøjelse!

Årets erhvervsbøger
Berlingske Business-redaktionen modtager hvert år langt over 100 nye bøger, som er skrevet til erhvervsfolk og andre med interesse i virksomheder og erhvervsudvikling. Det er kun en beskeden del af årets høst, som direkte anmeldes, men en række bøger får alligevel omtale i forbindelse med udgivelsen.

17 gode bøger fra 2008
Mennesker, medier, malerier... Det år, der snart er forbi, bød på mange bibliofile godbidder – fra tætte portrætter af døde og levende til de store linjer i kunsten og historien. Berlingske Nyhedsmagasin har tygget sig igennem nogle af de sjoveste og bedste bøger fra årets boghøst.

Quiz - kender du din Business?
Hvor godt har du fulgt med i erhvervsnyhederne i år? Tjek din viden på erhvervsområdet ved at svare på spørgsmål om begivenheder og personer, der har på Business.dk i 2008.

Teknologi og tendenser i 2008
Det er en taknemmelig opgave at foretage det årlige tilbageblik på teknologifronten. Ingen anden branchen på kloden kan præstere samme innovationhastighed, og således bød også 2008 på en række interessante nyskabelser. Berlingske Business har samlet et udvalg af produkter og bedrifter, som prægede året, der gik.

Velkommen til fremtiden anno 2009
Der er ingen mulighed for at stå af i svinget, når vi taler ny teknologi. Finanskrise eller ej – hjulene i teknologiens verden fortsætter med at rulle med uformindsket fart, og der fortsætter med at være masser af muligheder, som vi alle skal tage stilling til før eller siden. Berlingske Business har bedt fem eksperter med fingeren på pulsen om at kikke i hver deres krystalkugle og se, hvad 2009 vil bringe os af teknologiske nyskabelser og tendenser.

Medieåret, der gik
Business.dk har været i arkiverne og fundet de mest interessante historier fra mediebranchen i Danmark i 2008.

2008: Stormfulde højder
Den hårdt spændte, finansielle bue brast i 2008. Lykkeridderne faldt som fluer og sendte regningen videre til bankernes aktionærer. Ikke bare tilliden til bankerne er forsvundet, det er også tilliden bankerne imellem. Nu står den på oprydning efter den vildeste fest i årtier – og fast arbejde for konkursadvokater.

Året der svandt
Her handler det om kolde fakta. Ups and downs i erhvervslivet. Ansigter, beslutninger, tendenser og konsekvenser – og oprydning.

Top og flop i 2008
Det har ikke været let at være virksomhedsleder i 2008, og året har budt på både vindere og tabere. Berlingske Business har set nærmere på, hvilke erhvervsprofiler der har klaret sig bedst og værst i 2008 og fået eksperternes bud på, hvordan man som leder undgår problemer i 2009.

Olieprisen bliver markant højere i 2009
Prisen for olie er svinget endnu mere end aktie-, obligations- og valutakurser i 2008, men det er forventet, at produktionsbegrænsninger fra oliekartellet OPEC vil presse priserne op i 2009.