200 konkurser under mistanke: Han yder firmaer dødshjælp

Mød manden, der lever af at lægge virksomheder i graven, uden at nogen bemærker det, men som netop nu efterforskes af myndighederne.

Foto: Colourbox
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kan man tjene penge på at erklære en virksomhed konkurs? Åbenbart.

Det er i hvert fald tilfældet for KGN Consult, der hjælper virksomheder til at dreje nøglen om, hvis de ikke selv kan overskue situationen.

Men de mange virksomhedslukninger og kreative navneskifter har fået Skat til at gå KGN Consult og knap 200 konkurser efter i sømmene.

- Vi hjælper folk, der ligger underdrejet, fortæller Klaus Garde Nielsen, indehaver og direktør i KGN Consult, der har hjemmeadresse i England.

- Når folk har selskaber, der ikke kan fortsætte, så kan man betale os for at tage over og lukke det ned stille og roligt. Virksomhedsejere betaler os for at tage over for at slippe af med et problembarn, hvis man kan sige det sådan, forklarer Klaus Garde Nielsen, der oplyser, at prisen på en selskabsafvikling ligger i omegnen af 30-40.000 kroner.

Han kontaktede ErhvervsBladet efter artiklen i sidste uge, der fortalte om selskabet ”Snart under konkurs ApS”, som er et af de firmaer, Klaus Garde Nielsen har ydet aktiv dødshjælp for.

Læs artiklen her: Konkurs-firma går konkurs

Og se 10 andre virksomheder, der er gået konkurs i år:


Knap 200 konkurser

I artiklen omtalte ErhvervsBladet en Johnny Fisker Jacobsen som personen, der satte sig i direktørstolen, da den tidligere ejer grundet sygdom ikke længere kunne varetage forretningen. Kort efter skiftede selskabet navn fra S-J Byg ApS til Snart under konkurs ApS – og få måneder efter gik profetien i opfyldelse.

Klaus Garde Nielsen fortæller, at Johnny Fisker Jacobsen er ansat hos ham i KGN Consult i England, og at ejer- og navneskifte med efterfølgende konkurs er en naturlig del af deres ”stille og rolige og ordentlige forretning”.

Til sammen har de to herrer 189 konkurser bag sig – her i blandt også selskabet KGN Consult ApS. Men ellers er det typisk selskaber, hvor den ene af de to er trådt ind i direktionen kort før lukketid og har omdøbt selskabet til navne som SH Byg Kreditsvindel ApS, Stein B. A/S, Egon Olsen ApS og Game Over ApS.

- De sjove navne er bare noget vi bruger, når der er nogen, der keder sig, og der skal være lidt fest i gaden. Der er ikke tale om, at der er nogen, der skal snydes, forklarer Klaus Garde Nielsen.

Efterforskning

De knap 200 konkurser – heraf langt størstedelen inde for de sidste fem år – er imidlertid ikke gået myndighedernes næse forbi.

- Vi hjælper netop nu Skat med efterforskningen af en lang række af Klaus Garde Nielsen selskaber, hvor jeg har fornøjelsen af at sidde som kurator, fortæller Boris Frederiksen, partner i Advokatfirmaet Poul Schmith, der også varetager konkursboet efter Snart under konkurs ApS. Han fortsætter:

- Klaus Garde Nielsens rådgivningsvirksomhed tilbyder rådgivning om alt mellem himmel og jord, men med primær fokus på afvikling af selskaber. Vi kender kun ganske lidt til selskabets egentlige aktiviteter. Men han er en farverig herre, der er god til at finde på kreative navne under afviklingen af selskaber. Eksempelvis er et af hans konkursselskaber, Bojsen og Pedersen Begravelsesforretning, opkaldt efter to dommere i skifteretten. Så man må sige, han har humoristisk sans.

Om det også er tilfældet i Snart under konkurs ApS, er endnu for tidligt at sige, men Boris Frederiksen har i andre af Klaus Garde Nielsens og Johnny Fisker Jacobsens konkursboer fundet tegn på lyssky bevæggrunde for den usædvanlige forretningsmodel.

- Vi har i andre sager kunnet konstatere, at selskaber er solgt ind i den samme ejerkreds, derefter blevet brugt til at lave en enkelt handel, hvor man har glemt at angive momsen – eksempelvis køb af et større parti gummisko – hvorefter selskabet i øvrigt er røget videre til samme samarbejdspartner og videre til skifteretten, fortæller Boris Frederiksen.

Læs også:

9 konkursramte kendisser


10 virksomheder der har mistet livet i år