19 Familien Kähler: Femte generation på plads i Rockwool

Rockwool International, 5,6 mia. kr.

19. Thomas Kähler Fold sammen
Læs mere

Siden Valdemar Kähler i 1909 var med til at grundlægge Korsør Stenforretning, der senere blev til Rockwool, har der været en Kähler i isoleringsgigantens absolutte top. I dag er det de to fætre Søren og Thomas Kähler, der repræsenterer familien i Rockwools bestyrelse. 46-årige Thomas Kähler er femte generation og har foruden sin bestyrelsespost i Rockwool International også en operativ rolle i selskabet som senior vice president. Fætteren, 67-årige Søren Kähler, varetager posten som anden næstformand i bestyrelsen. Han har tidligere været finansdirektør i Rockwool Engineering.

Trods et lille fald i omsætningen er resultatet i 2016 forbedret med næsten 70 procent til 1,672 milliarder kroner. Det er det bedste resultat siden 2007.

Fremgangen er et resultat af den forandringsplan, som administrerende direktør Jens Birgersson iværksatte ved sin tiltræden i 2015. Det lægger gode penge til familiens formue, der i år er steget med 300 mio. kr.

Selskabet har fået ny formand, Henrik Brandt, der tidligere var topchef i Royal Unibrew. Største aktionær i Rockwool er Rockwool Fonden.

Se listen over Danmarks rigeste 2017