13. Familien Foss, Foss, 10,7 milliarder kroner

Lille fald i indtjening og formue

Valgkampens vigtigste temaer set med Peter Foss øjne (formand for Foss i Hillerød og mangeårig direktør for selskabet). Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner

Til trods for at koncernens omsætning steg en procent, dykkede indtjeningen med fem procent, og det har sammen med en lavere prissætning af branchen barberet en milliard kroner af familiens formue det seneste år. Det betyder at familien Foss falder fire pladser ned ad listen i årets opgørelse.

Koncernen blev stiftet tilbage i 1956 af ingeniør Nils Foss. Det begyndte med udstyr til at måle vandindhold i korn, men siden er der kommet mange andre former for analyseudstyr til fødevaresektoren i sortimentet.

Nils Foss har kunnet se sit livsværk vokse markant frem til sin død i maj sidste år kort efter sin 90-års fødselsdag. Nu er det næste generation i form af de tre børn Peter som bestyrelsesformand og Nils Christian og Pernille som menige medlemmer af bestyrelsen, der driver koncernen videre.

Koncernen fortsætter med at ekspandere og indviede her i sommer et nyt byggeri i Hillerød med 10.000 kvm. ekstra innovationscenter.  Med udvidelsen skal innovationsafdelingen øges fra 400 medarbejdere til 800 medarbejdere.

Her er de 100 rigeste i Danmark