12. Torben Østergaard-Nielsen, Selfinvest, 11,1 milliarder kroner

Markant fremgang i både omsætning og indtjening giver formuehop

A/S United Shipping & Trading Company - CEO Torben Østergaard-Nielsen ( Torben Østergaard Nielsen ) Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker

Omsætningen i Torben Østergaard-Nielsens fynske Selfinvest-koncern steg i seneste regnskabsår til hele 71,7 milliarder kroner. Bundlinjen blev også øget betragteligt og endte på 270 millioner kroner efter skat.

De flotte tal skal ses i lyset af endnu et tabsgivende år i koncernens tankskibsrederi Uni-Tankers, hvor røde tal og en ekstraordinær nedskrivning i værdien af rederiets flåde påvirkede negativt med 143 millioner kroner.

Koncernen har dog flere ben at stå på, og både investeringsaktiviteterne i Selfinvest Family Office, bilaktiviteterne i Selected Car Group og koncernens øvrige aktiviteter inden for shipping og IT leverer fine resultater.

Det er dog fortsat olieforretningen i Bunker Holding, der står for langt hovedparten af koncernens indtjening. Koncernen beskæftiger 1.800 medarbejdere, og egenkapitalen har rundet de fire milliarder kroner. Koncernen ejes 100 procent af Torben Østergaard-Nielsen med næste generation stående klar i kulissen i form af hans to døtre, Nina Østergaard Borris og Mia Østergaard Nielsen. Begge døtre er i dag aktivt involveret i koncernen med blandt andet flere bestyrelsesposter. Den ellers pressesky fynbo må i øjeblikket håndtere en del medieomtale grundet en verserende sag i et af koncernens datterselskaber.

Her er de 100 rigeste i Danmark