12 minutter mere er ikke for sygeplejersker

S-SF vil have danskerne til at arbejde sig ud af krisen, men mange må slet ikke arbejde mere end de gør.

Foto: Jeppe Bøje Nielsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mange danskere oplever i øjeblikket, at de slet ikke kan få lov til at følge S-formand Helle Thorning-Schmidts opfordring til at arbejde 12 minutter mere om dagen eller en time mere om ugen.Ifølge Grete Christensen, formand for Dansk Sygeplejeråd, bliver sygeplejersker i stedet bedt om at gå ned i tid for at undgå fyringer, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

- Virkeligheden er, at folk bliver spurgt, om de vil gå en time ned for at undgå at fyre flere på afdelingen.

- Der er trusler om nedskæringer alle steder. Så i øjeblikket vil flere sygeplejersker blive fyret, hvis nogle begynder at arbejde mere. Derfor er det svært for os at tage diskussionen om at arbejde 12 minutter mere, siger Grete Christensen til Jyllands-Posten.Også fællestillidsrepræsentant på Hvidovre Hospital Tine Jæger fortæller, at Helle Thornings og Villy Søvndals (SF) opfordring om at arbejde mere for at sikre velfærden, intet har med sygeplejerskernes virkelighed at gøre:

- Mange afdelinger tilbyder kun sygeplejerskerne 32 timer om ugen, og dem tager man selvfølgelig imod, så man ikke går arbejdsløs.

- Men når man så spørger, om man kan få lov til at gå op i tid, er svaret stort set altid nej, siger Tine Jæger til Jyllands-Posten.

Halvdelen af de knap 17.000 danske sygeplejersker arbejder på nedsat tid, viser de seneste tal for 2009.

/ritzau/