12 kvinder med sans for forretning

Nogle af verdens største og mest succesfulde firmaer fra de seneste 100 år er skabt af kvinder. De står bag navne som Chanel og Weight Watchers, de har skrevet sig ind i historien og ændret måden, vi driver forretning på.

Zhang Yin, stifteren af den kinesiske papirkoncern, Nine Dragons Paper Fold sammen
Læs mere
Foto: CHINA DAILY
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Verden over sidder stærke kvinder i arbejde; i hjemmene, på fabrikkerne, bag disken i supermarkederne, i børnehaven og i skolen, men også i toppen af firmaer og organisationer, hvor deres beslutsomhed og kreativitet har bragt dem helt til tops. De kvinder bliver nogle gange glemt, når debatten raser om lighed og kvindekvoter.

Disse kvinder har klaret sig uden kvoter og i nogle tilfælde uden den største støtte - hverken økonomisk eller fra samfundet - og tolv af disse kvindelige ledere har mejslet sig ind i forretningshistoriens stentavle som nogle af de mest betydningsfulde mennesker i verden. De har grundlagt modehuse, de sidder i chefstolen for egne lægemiddelvirksomheder og kogebogsindustrier, de har hjulpet fattige gennem genbrug og hjulpet overvægtige til sundhed.

Se de driftige kvinder her

Fælles for dem er at de har haft en jernvilje og har opnået resultater på lige fod med mænd, selv i tider, hvor kvinder bestemt ikke var på lige fod med mænd. Det har for dem resulteret i en plads i historien, idolstatus og en millionomsætning trods en meget lille startkapital.

Amerikas National Women's History Museum har for nyligt åbnet en onlineudstilling i samarbejde med Microsoft, som giver overblik over - og fejer - de kvindelige entrepreneurer, der gennem de sidste 100 år har ændret måden vi driver forretning på. Tolv af disse har CNN taget fat i for at tage del i fejringen af de stærke kvinder.