11. Familien Kann-Rasmussen, VKR Holding, 13,4 milliarder kroner

Formuen vokser selvom indtjeningen var uændret

Mads Kann-Rasmussen direktør VKR Holding Fold sammen
Læs mere

Velux-koncernen har gennem årtier haft så stor succes med at dominere markedet, at der i praksis er lighedstegn mellem ovenlysvinduer og Velux. Det betyder ikke at koncernen er alene på markedet, men i praksis er det den, der bliver valgt, hvis det skal være god kvalitet. Resultatet er en koncern, der år efter år leverer flotte regnskabstal og også det seneste regnskab viste fremgang i omsætningen, mens indtjeningen var uændret.

Koncernen blev stiftet af Villum Kann Rasmussen for 78 år siden, og det er stadig anden generation, nemlig Lars Kann-Rasmussen – der tidligere i år fyldte 80 år – og Hans Kann Rasmussen, der er de største aktionærer – bortset fra den del der er placeret i fond. Knap 82 procent af ejerskabet er således indkapslet i en fond, mens det resterende er ejet af familien med brødrene Lars og Hans som de største aktionærer. Herudover er der en stribe Kann Rasmussen-efterkommere, der ligeledes har fået andel i familieformuen.

Udover aktier i VKR Holding, der er ejerselskabet for Velux-koncernen, ejer Lars Kann-Rasmussen desuden investeringsselskabet Wide Invest med en formue på godt 2,8 milliarder kroner. Hans Kann Rasmussen har desuden selskabet Spinnewco med en formue på 342 millioner kr. Det er tredje generation ved Mads Kann-Rasmussen, der sidder i direktionen i koncernen. Han er søn af Lars Kann-Rasmussen.

Her er de 100 rigeste i Danmark