11 tegn på, at du har potentiale til at blive succesfuld

Genkender du dig selv i disse 11 måder at reagere og agere på, så har du potentialet til at blive succesfuld. I hvert fald ifølge magasinet Business Insider.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere

Er du fascineret af karismatiske erhvervsledere og milliardærer, og vil du gerne leve et liv, som de gør? Men stopper drømmeriet, fordi du mener, at du ikke lige har det, der skal til for at komme derhen? Ifølge magasinet Business Insider har de fleste en tendens til at undervurdere sig selv. For er du et menneske, der konstant suger til dig? Arbejder du med det, du brænder for? Så er du allerede godt rustet ifølge magasinet, der har udarbejdet en liste på 11 tegn, der kan vise, om du er på rette spor.

1. Du søger konstant efter bedre måder at gøre tingene på.

Du stiller spørgsmål til og udfordrer »sådan plejer vi at gøre«.

Netop dette mener Apple og Pepsis tidligere topchef John Sculley er hemmeligheden bag hans succes. Til Business Insider forklarer han, at hans fremgang er resultatet af, at han altid har villet løse et problem på en måde, som ikke tidligere er set. Da han stoppede hos Apple, blev han tech-investor.

2. Du har en vision om, hvad fremtiden skal bringe dig.

Lad være med at tage et job, bare fordi det indebærer en kortsigtet fordel. Stil dig derimod spørgsmål som: Hvilket liv vil jeg have? Og hvordan ser min perfekte dag ud?

3. Fokuser på dine styrker.

Har du et job, hvor dine bedste styrker og færdigheder kommer i spil, er du rette vej. Når du bruger dem, bliver du mere lykkelig, mere respekteret, og du vil nyde dit arbejde og overkomme endnu mere.

4. Du er ikke bange for at mislykkes.

Hvis du aldrig har prøvet at floppe, så skyldes det, at du ikke har kæmpet nok. Alle, herunder de store teknologigiganter Apple, Google, Facebook og Amazon, er åbne for fejl, når et nyt tiltag bliver testet. Hvis du vil skabe noget nyt, skal du være åben for, at det kan gå grueligt galt.

5. Du er villig til at tage en risiko.

Altså en rimelig balanceret og kalkuleret risiko. Amazons stifter, Jeff Bezos, har tidligere fortalt, at han ville have fortrudt hver dag i sit liv, hvis han ikke havde taget springet og etableret Amazon.

6. Du behandler dine kolleger ordentligt.

Det er dem, du lykkes og mislykkes med, og det kan vel være, at det er dem, der hører om en jobmulighed, som lige er noget for dig.

7. Du har et »beginner’s mind«.

Lad være med at forfalde til gamle løsninger på nye problemer.

8. Lær nyt, hver dag.

Dermed udvider du din horisont, og dine synspunkter bliver udfordret. Læs en bog, lyt til TED Talk, eller find et spændende foredrag, som du vil høre.

9. Du er selvbevidst.

Men er du bevidst om, hvordan andre opfatter dig? Find et par personer i din omgangskreds, som du stoler på, og som du ved vil fortælle dig sandheden, når du spørger dem, hvordan de vil karakterisere dig. Det giver dig mulighed for at ændre dig dér, hvor du ikke bliver opfattet, som du gerne vil.

10. Du er god til at sige tak.

Taknemlighed kan forbedre dine relationer, dit helbred og din succes. Der er nemmere, end du tror.

11. Tilgiv dig selv.

Det er hverken tegn på svaghed eller mangel på ambitioner. Forskere mener, at det kan gøre dig mere succesfuld. Ifølge Business Insider er det en god strategi at behandle sig selv, som man vil behandle en ven, der mislykkes.