100 år med fast hånd om Mærsk

Ny bog fortæller i ord og spektakulære billeder om dansk erhvervslivs mest magtfulde familie.

ARKIVFOTO. Mærsk Mc-Kinney Møller blev bisat i Holmens kirke lørdag den 21. april 2012 klokken 15.  Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Med Mærsk Mc-Kinney Møllers død tidligere i år er der for første gang i 100 år ikke en hr. Møller i spidsen for den store rederi- og oliekoncern. Siden Mærsk Mc-Kinney Møllers far Arnold Peter Møller stiftede selskabet i 1904 har først far og siden sønnen enevældigt ledet den verdensomspændende koncern.

I bogen 'Mærsk - Billeder og historier fra 100 år' beskrives opbygningen af den enorme koncern ved hjælp af en række enestående billeder og fortællinger om de personer, der skabte A.P. Møller, og ikke mindst de værdier og holdninger, virksomheden er bygget op omkring.

De fleste ved, at det var Arnold Peter Møller og Mærsk Mc-Kinney Møller, der skabte virksomheden. Men i virkeligheden har Mærsk i alle år været et regulært familieforetagende, hvor alle grene af Møller-familien har arbejdet for at gøre selskabet til en succes.

Alt tyder på, at familiens tunge indflydelse på og magt over A.P. Møller - Mærsk fortsætter de kommende år. Mærsk Mc-Kinney Møllers yngste datter Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla er nu formand for den magtfulde fond, der ejer hovedparten af aktierne i selskabet, og hun er nu ambassadør for familiens magt over selskabet. Samtidig er de næste generationer - personificeret ved Robert Mærsk Uggla og Johan Pedersson Uggla - kørt i stilling som de mest sandsynlige arvtagere til at føre selskabet videre i Møller-ånden.

Se nogle af billederne her: 100 år med Mærsk fortalt i billeder 

"Mærsk - Billeder og historier fra 100 år" udkommer 15. oktober. 315 sider - 299,95 kroner. People's Press. Bogen kan købes hos Saxo.com ved at klikke her.