10 ting du ikke vidste om diamanter

Diamanthandlen er blevet hårdt ramt af den globale økonomiske krise, og selv verdens suverænt største diamantfirma, De Beers, mærker nedgangen. Men hvor meget ved du egentlig om den glimtende sten? Business.dk har listet ti ting, du skal vide om diamanter.

Læs mere
Fold sammen
Kunstige diamanter
I 1950erne opfandt amerikanske General Electric og svenske ASEA metoder til at fremstille kunstige diamanter, der dog kun kunne bruges industrielt. I begyndelsen af 1970erne lykkedes det dog for General Electric at fremstille kunstige diamanter i smykkekvalitet, men det blev aldrig en kommerciel succes.

I dag produceres der ca. 100.000 kg. kunstige diamanter om året, eller knap fire gange så meget som der bliver udvundet naturligt, men langt hovedparten er fortsat beregnet til industrielle formål.Til mineselskabernes store fortrydelse er det dog også muligt i dag at købe store kunstige diamanter i smykkekvalitet. De er fuldstændigt identiske med naturdiamanter, og man kan kun identificere dem ved hjælp af avanceret analyseudstyr som kan afsløre, at kunstige diamanters krystalstruktur er mere perfekt end naturlige diamanters.