10 ting du ikke vidste om diamanter

Diamanthandlen er blevet hårdt ramt af den globale økonomiske krise, og selv verdens suverænt største diamantfirma, De Beers, mærker nedgangen. Men hvor meget ved du egentlig om den glimtende sten? Business.dk har listet ti ting, du skal vide om diamanter.

Foto: Newscast. Nicky Oppenheimer (th)
Læs mere
Fold sammen
Diamanternes konge II
I dag er diamantverdenens ukronede konge den 64-årige Nicky Oppenheimer, der er barnebarn af diamanthandleren Ernest Oppenheimer, som i 1929 overtog kontrollen med Cecil Rhodes’ diamantselskab De Beers, som familien stadig ejer 40 pct. af. Det gigantiske mineselskab Anglo American, der er grundlagt af Ernest Oppenheimer.

Ifølge Sunday Times ”Rich List” havde Oppenheimer, der bor det meste af året i England, i 2008 en personlig formue på 2,9 milliarder pund, eller godt 25 milliarder kr., hvilket gør ham til den 18. rigeste mand i Storbritannien. Siden er formuen dog skrumpet noget.

Selv om Nicky Oppenheimer officielt kun er menigt bestyrelsesmedlem i De Beers og Anglo American er der ingen tvivl om at han reelt er den mest indflydelsesrige mand i diamantverdenen, og at kronprisen er hans eneste søn, 40-årige Jonathan.