»Kampagnesporet«: Roe v. Wade i fare efter sensationelt læk fra Højesteretten

Debatten om abort er nu for alvor blusset op i USA igen. Det sker efter et sjældent læk fra Højesteretten som peger på, at den selvsamme ret nu måske skal gøres til anliggende individuelt afgjort i staterne, og ikke på føderalt plan. Fold sammen
Læs mere
Foto: LEAH MILLIS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Trumps Midas touch

For få uger siden var J.D Vance tilsyneladende håbløst bagud i kampen om at blive den Republikanske senatskandidat i Ohio. Indtil han fik hjælp fra hvad der for blot år siden havde været en utænkelig person: Donald Trump. Vance har nemlig ikke altid været lige varm i sine udtalelser om USA's 45. præsident - tværtimod. Han har sågar gået så langt som at sammenlige ham med Hitler, men nu har piben altså fået en anden lyd.

David Trads og Mads Fuglede ligger således ud med at se nærmere på det nu afgjorte valg i Ohio, og hvordan det er blot et af mange eksempler på Donald Trumps magt.

Kampen om abort fortsætter

Med Roe v. Wade i 1973 blev det slået fast, at amerikanske kvinder havde ret til abort. Men debatten om abort er nu for alvor blusset op i USA igen. Det sker efter et sjældent læk fra Højesteretten som peger på, at den selvsamme ret nu måske skal gøres til anliggende individuelt afgjort i staterne, og ikke på føderalt plan. Skulle det blive aktuelt, så står 22 stater klar til at kraftigt nedjustere eller fjerne muligheden for abort. David og Mads tager derfor temperaturen på en debat, der endnu en gang er blevet glohed i det amerikanske, og som kan få afgørende konsekvenser for årets midtvejsvalg.

Lyt til den seneste episode her:

Følg Kampagnesporet på mobil

Lyt til tidligere episoder her:

Episodens sange:

»You Don't Own Me« - Lesley Gore*

»Summerbreeze« - Seals and Crofts