»Kampagnesporet«: Manden, der ikke kunne tåle at tabe, og kupforsøgets ABC

Mads Fuglede og David Trads gør status over Donald Trump i denne udgave af »Kampagnesporet«. Fold sammen
Læs mere
Foto: Olivier Douliery/AFP/Ritzau Scanpix (arkiv)
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Manden der ikke kunne tåle at tabe: Det er ikke just nogen hemmelighed, at Donald Trump – USAs 45. præsident – ikke håndterer nederlag særlig godt. Specielt ikke når det drejer sig om de politiske at slagsen. Hans egen niece, Mary Trump, som er psykolog, har før tegnet et portræt af en narcissist uden filter, som nægter at erkende nederlag, og forsætter med at gøre det. Og skal man tro den amerikanske journalist og forfatter Barton Gellman, så er Trumps næste kupforsøg måske allerede i gang, så han ikke skal stå i en lignende situation i 2024. David Trads og Mads Fuglede starter derfor denne episode af »Kampagnesporet« med at diskutere Mary Trump og Gellmans' observationer og leverer en status på hovedpersonen selv, der måske internt er en falmende stjerne.

Kupforsøgets ABC: »At kuppe et land er ikke helt så nemt som man skulle tro – tro mig, jeg har prøvet det.« Den noget opsigtsvækkende udtalelse kom den nationale sikkerhedsrådgiver under Trump, John Bolton, med for nylig. Hvorfor den pointe er interessant i forhold til Trump, og hvilket kup han mon taler om, kommer David og Mads med kvalificerede bud på.

Dr. Oz som outsider: Har man lyttet til de forgange episoder af »Kampagnesporet«, vil man vide, at det ikke går stille for sig i Pennsylvania for tiden. Her tørner den demokratiske John Fetterman, der er indbegrebet af arbejderklassen, sammen med tv-lægen Dr. Oz, som ikke engang er fra staten. Og lige præcis sidstnævnte, det forsøger Fetterman nu at bruge imod hans rival på en noget ukonventionel måde, som alligevel viser sig at være noget effektiv. David og Mads giver seneste nyt fra det utroligt tætte valg i Pennsylvania.

Lyt til den seneste episode her:

Lyt til tidligere episoder her:

Følg Kampagnesporet på mobil