»Kampagnesporet«: Bidens nedbarberede infrastrukturpakke, Veterans Day og sagen om Kyle Rittenhouse

Siden sidst er det lykkedes præsident Joe Biden at få en nedbarberet infrastrukturpakke igennem, men også at få udtalt sig på en uheldig måde om den amerikanske baseballlegende Satchel Paige. Fold sammen
Læs mere
Foto: Leah Millis/Reuters/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Rettelse: I programmet fremgår det, at de dræbte ved skudepisoden i Kenosha er sorte. Det er ikke korrekt. Både de to dræbte og den sårede er hvide mænd. Læs Berlingskes gennemgang af sagen mod Kyle Rittenhouse her.

I ugens udgave af Kampagnesporet kommer David Trads og Mads Fuglede vidt omkring i USA. Først og fremmest stilles der skarpt på, hvad Joe Biden har beskæftiget sig med. Siden sidst er det nemlig lykkedes ham ikke kun at få en nedbarberet infrastrukturpakke igennem, men også at få udtalt sig på en uheldig måde om den amerikanske baseballlegende Satchel Paige.

Samtidig er fastfoodkæden Subway, som hverken David eller Mads er svært begejstrede for, kommet i modvind. Det sker, efter at det er blevet afsløret, at kædens såkaldte tunsandwicher slet ikke indeholde tun, men tværtimod mange andre former for kød, som aldrig har været i nærheden af havet.

Den forgange uge i USA har også budt på Veterans Days. Her er veteraner fra USAs krige og væbnede konflikter blevet hyldet landet over, blandt andet i det vestlige Michigan, hvor en 96-årig veteran fra Anden Verdenskrig sang nationalmelodien. David og Mads diskuterer i forlængelse heraf, hvilken status veteraner har i det amerikanske samfund – ikke mindst i politisk henseende.

Afslutningsvis tages temperaturen på retssagen om Kyle Rittenhouse i Kenosha, Wisconsin. Her sidder den kun 17-årige anklaget for drabet på to Black Lives Matters-tilhængere under protester sidste år – en dom, som uanset udfaldet kommer til at få konsekvenser.

Lyt til dagens afsnit her:

Følg Kampagnesporet på mobil

Hør tidligere afsnit her: