Kai Holm: Chicago viste mangel på respekt

Chicago blev stemt først ud i opløbet om at være vært for OL i 2016. Og det tidligere danske IOC-medlem Kai Holm har en forklaring.

Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det tidligere danske IOC-medlem, Kai Holm, var efter Chicagos udstemning markant i sin kritik af Chicagos bud, der inkluderede det amerikanske præsidentpar.

- Det, at Barack Obama kom, kunne ikke gøre det. Jeg tror, at man savnede følelser, det virkede alt for tomt og forretningsagtigt. Altså dengang Tony Blair promoverede London var han rundt i tre dage for at lobbye og snakke med folk. Man kan ikke bare komme ind med toget en dag og forsøge at påvirke det hele, siger Kai Holm og fortsætter: - Folk har følt, at det var en mangel på respekt for OL og for sporten som helhed. Jeg tror, at folk følte, at det var alt for forretningsagtigt at komme ind på den måde, man har efterhånden oplevet det mange gange, og man ville have følelserne tilbage.

Udstemningen var en reaktion mod det, og mod at politikere ikke skal overtage showet, siger Holm, der nu tror på Madrid:

- Jeg sagde jo, at Madrid og Rio ville gå i finalen. Og jeg håber på Madrid, der havde et rigtigt godt bud.