Dansk Erhverv: Droppet iværksætterskat vil booste investeringer

Regeringen har som en del af den kommende skattereform foreslået at droppe iværksætterskatten. Erhvervsorganisationen Dansk Erhverv mener, at det vil booste investeringer i nystartede virksomheder med mange millioner.

Foto: Morten Germund
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

- Indførelsen af iværksætterskatten i 2009 har medført et voldsomt dræn i investeringer i nystartede virksomheder, og skatten står sammen med fedtafgiften og den kommende sukkerafgift i toppen af vores ønskeliste over skatter og afgifter, som skal fjernes, siger direktør i Dansk Erhverv Christian T. Ingemann.

Iværksætterskatten blev indført som en del af finansieringen i den seneste skattereform fra 2009 og har ifølge Dansk Erhverv og brancheforeningen for venturefondes (DVCA) beregninger ført til et fald i tilførsel af risikovillig kapital i størrelsesordenen 500-700 millioner kroner om året.

- I en tid med manglende økonomisk vækst og lavt investeringsniveau er iværksætterskatten en af de mest modproduktive skatter, så det kan kun gå for langsomt med at få fjernet skatten, som årligt koster mindst en halv milliard i mistede investeringer, siger Christian T. Ingemann og tilføjer, at den annoncerede afskaffelse af iværksætterskatten sammen med de øvrige lækkede elementer tegner et billede af en positiv skattereform.

Dog mener han, at den godt kunne være endnu mere ambitiøs, og at der også er elementer, som "trækker i den forkerte retning". Han vil dog først komme med en samlet bedømmelse af regeringens udspil til skattereformen, når den samlede mosaik er kendt på tirsdag.