Zuma lover at stoppe angreb på indvandrere

Sydafrikas præsident, Jacob Zuma, lover at sætte en stopper for de fremmedfjendske angreb, der i den seneste tid har kostet seks indvandrere livet i landet.

Det nylige udbrud af vold mod udlændinge i Sydafrika skal stoppes.

Det fastslår præsident Jacob Zuma, efter mindst seks indvandrere er blevet dræbt i fremmedfjendske angreb i byen Durban i løbet af de seneste to uger.

»Disse angreb strider mod alt, hvad vi tror på. Størstedelen af sydafrikanerne elsker fred og gode relationer til deres brødre og søstre på hele kontinentet,« udtaler Zuma i en erklæring ifølge BBC.

I Sydafrika er arbejdsløsheden på 24 procent, og mange sydafrikanere beskylder indvandrere for at stjæle deres job. Efter det hvide mindretalsstyre sluttede i landet i 1994, immigrerede mange mennesker fra blandt andet Somalia, Etiopien, Zimbabwe, Malawi og Asien til Sydafrika.

Ifølge Jacob Zuma er det en lille gruppe af sydafrikanere, der er årsag til urolighederne, som i de seneste uger har ført til 150 anholdelser.

Tusindvis af indvandrere er som følge af volden mod udlændinge flygtet fra deres hjem til midlertidige lejre, og nabolandene Zimbabwe, Malawi og Mozambique har ifølge BBC annonceret, at de vil evakuere deres statsborgere fra det uroplagede Sydafrika.

Der bor godt 50 millioner mennesker i Sydafrika, hvoraf de cirka fem millioner er immigranter.