Zimbabwes førstedame beskyldes for angreb på ung model

Grace Mugabe opholder sig fortsat i Sydafrika, efter at der har været fremsat mange spekulationer om overfald.

ARKIVFOTO: Grace Mugabe. Fold sammen
Læs mere
Foto: ALEXANDER JOE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Zimbabwes førstedame, Grace Mugabe, har bedt om diplomatisk immunitet i en sag, hvor hun er blevet beskyldt for at have slået en ung model på et hotel i Johannesburg tidligere i denne uge, oplyser det sydafrikanske politi.

Grace Mugabe opholder sig fortsat i Sydafrika, efter at der har været fremsat mange spekulationer om hendes gøren og laden efter den opsigtsvækkende episode.

Det er en 20-årig model, Gabriella Engels som beskylder Grace Mugabe for overfald.

Sydafrikas politi har i en pressemeddelelse sagt, at Zimbabwes regering har bedt om, at den mistænkte i sagen får diplomatisk immunitet. I de officielle erklæringer er Grace Mugabes navn ikke blevet nævnt.

Grace Mugabe er gift med Zimbabwes præsident, Robert Mugabe.

»Anmodningen om diplomatisk immunitet er ved at blive behandlet,« siger en talsmand for den sydafrikanske regering til AP.

Gabriella Engels anmeldte sagen til politiet mandag. Hun beskylder Zimbabwes præsidentfrue for at have slået hende med en ledning eller et kabel i et luksushotel i en forstad til Johannesburg søndag aften.

Fotos af Engels på sociale medier viser, at hun har en blodig flænge i hovedet.

Flængen skal være et resultat af hendes møde med Zimbabwes førstedame.

Mugabe skulle have meldt sig hos politiet med en forklaring tirsdag, men sendte sine advokater og repræsentanter for Zimbabwes regering.

Den 52-årige Grace Mugabe har været gift med Zimbabwes aldrende leder siden 1996. Robert Gabriel Mugabe, der er 93 år, har været regeringsleder i Zimbabwe siden 1980 - først som premierminister og senere som præsident.

/ritzau/AFP