Zimbabwe vil have omstridt løvejæger udleveret

Myndighederne i Zimbabwe har startet bestræbelserne på at få udleveret tandlægen Walter Palmer, som dræbte hanløven Cecil, der blev lokket ud fra sin nationalpark.

Zimbabwe National Parks billede af løvehannen "Cecil", som en amerikansk tandlæge har anskudt med bue og pil og senere dræbt med riffel efter at løven angiveligt var lokket ud af parken med lokkemad efter en bil. Fold sammen
Læs mere
Foto: -
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tandlægen og trofæjægeren, den 55-årige Walter Palmer, vil med stor sandsynlighed blive forlangt udleveret fra USA til retsforfølgelse i Zimbabwe.

Ifølge Reuters har landets miljøminister Oppah Muchinguri oplyst, at landets statsanklager har startet processen, der skal lede frem til at få ham udleveret:

»Vi appellerer til de ansvarlige myndigheder om at udlevere ham til Zimbabwe, så han kan blive holdt ansvarlig for sin ulovlige handling,« lyder det fra miljøministeren.

Efter at have erkendt han har nedlagt hanløven med bue og pil uden for nationalparken Hwange, er Walther Palmer selv blevet jagtet vildt på de sociale medier, og flere end 100.000 amerikanere har sendt underskrifter til Det Hvide Hus med krav om, at han udleveres.

Det Hvide Hus’ talsmand, Josh Earnest, har tidligere sagt, at når underskriftindsamlinger kommer i den størrelse, så vil man altid kigge på dem og vurdere dem.

I sidste ende er det dog op til det amerikanske justitsministerium at besvare Zimbabwes forespørgsel om at få Walter Palmer udleveret.

Tandlægen, der i Zimbabwe betegnes som en udenlandsk krybskytte, betalte ifølge Reuters 50.000 dollars svarende til godt 340.000 kroner for at nedlægge Cecil, der blev lokket ud fra sit reservat med kødstykker og nedlagt ulovligt udenfor.

Walter Palmer har undskyldt sig med, at han ikke vidste, at han foretog sig noget ulovligt, at han ikke vidste, at Cecil havde stjernestatus i Hwange nationalparken, og at han i det hele taget havde stolet på de folk, som han havde betalt for at nedlægge løven.

Inden uvejret brød løs, da det blev kendt, at Cecil var død, havde Walter Palmer forladt Zimbabwe og var taget hjem til USA.