ZDF's seere raser over Westergaard-censur

Tyske tv-seere stiller sig i debatforum på ZDF's hjemmeside uforstående over for, at tv-stationen har aflyst interview med Muhammed-tegneren Kurt Westergaard.

Den tyske tv-station ZDF har valgt at aflyse et interview med den danske muhammedtegner Kurt Westergaard. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hyklere! Skam jer!

Det vælter ind med rasende kommentarer fra tyske tv-seere på talkshowet Markus Lanz' debatforum på ZDF's hjemmeside.

Den tyske tv-station har aflyst et planlagt interview med Muhammed-tegneren Kurt Westergaard tirsdag aften, fordi det populære underholdningsprogrammet ifølge ZDF "ikke er en egnet platform for en meningsudveksling om dette emne".

Men det argument køber de debatlystne seer øjensynligt ikke. Blandt de mange indlæg på debatforummet var der sent mandag eftermiddag ikke ét, der bakkede op om tv-stationens beslutning.

- Det næste totalitære regime får let spil med den slags journalister uden rygrad, skriver en seer ved navn unwex, mens en anden med pseudonymet Fumihiro900 er rystet mener, at der bliver solgt ud af friheden for at tækkes islamisterne.

ZDF er en af de to tyske public servicekanaler. Og flere seere giver udtryk for, at de ikke længere ser nogen grund til at betale licens nu, mens andre helt vil slukke for kanalen.

En bruger mener ligefrem, at stationens navn Zweites Deutsches Fernsehen nu bør hedde "Zensiertes Deutsches Fernsehen" - "censureret TV2."

Og der bliver trukket tråde tilbage til Tysklands nazistiske fortid i debatten:

- Med deres skyndsomme selvcensur over for islamistisk vold har de ansvarlige hos ZDF besvaret spørgsmålet: "Hvordan ville jeg have handlet i Det Tredje Rige", skriver en seer under pseudonymet "Informationsfrihed", som mener, at ZDF som statslig institution opfører sig "ynkelig og beskæmmende".

Tv-stationen har fjernet enkelte indlæg fra debatten, og en af deltagerne, fragmalnach, spørger, hvornår hele debatforummet mon bliver lukket ned:

- For åbenbart er ytringsfrihed ikke ønsket i dette land.

/ritzau/