Yosemite Nationalpark truet af skovbrand

Flammerne fra en af de største registrerede naturbrande i Californien fortærede tirsdag yderligere et stykke af den normalt velbesøgte Yosemite Nationalpark.

Skovbrand på Highway 120. Den største skovbrand nogensinde i Californien er stærkt på vej ind i den kendte nationalpark Yosemite. Fold sammen
Læs mere
Foto: HANDOUT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den voldsomme brand rykkede samtidig tættere på tusindvis af hjem, der ligger vest for parken, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Branden, der har raseret i 11 dage, hovedsageligt i Stanislaus-skoven vest for Yosemite, fordoblede sit sodede aftryk i parken i løbet af natten, efter at være trængt ind på et vandreservoir, der tjener som den primære vandforsyning til San Francisco, der ligger cirka 320 kilometer vest for Yosemite. Branden har lagt omkring 75.000 afbrændte hektar bag sig - et areal, der er større end Chicagos samlede landmasse - siden den brød ud den 17. august, skriver Reuters.

Der er indsat cirka 3.700 brandmænd til slukningsarbejdet, og brandfolkene får assistance fra bulldozere og helikoptere, hvor sidstnævnte kaster vand på flammerne.

Selv om brandens areal fortsætter med at vokse, oplyser en talsperson for natur- og skovfredningsstyrelsen i Californien, at der er en smule fremskridt i slukningsarbejdet, da omkring 20 procent af branden er afspærret af brandvæsenets linjer.

Branden er blandt de hurtigst voksende ud af adskillige naturbrande, der hærger i det tørkeplagede vestlige USA i øjeblikket.

Årsagen til branden efterforskes fortsat.

BNB