Yemens præsident er tilbudt en blød afgang

For at bremse den politiske uro i Yemen har oppositionen tilbudt præsidenten en blød afgang fra embedet.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Oppositionsgrupper i Yemen siger torsdag, at de i et forsøg på at afslutte den eskalerende politiske krise har tilbudt præsident Ali Abdullah Saleh mulighed for en blød afgang fra magten inden udgangen af 2011.

- På et møde med religiøse lærde er vi blevet enige om et forslag til en ordning, herunder en køreplan for præsidentens tilbagetræden inden årets afslutning, hedder det i en erklæring fra den parlamentariske oppositions talsmand, Mohammed al-Sabri.

Præsidenten, der har siddet ved magten i 32 år, og hvis regeringsperiode udløber i 2013, er ifølge erklæringen i færd med at beslutte, om han vil gå ind på eller afvise forslaget.

Salehs regime har været rystet af en bølge af protester, som siden 16. februar har kostet mindst 19 mennesker livet ifølge en opgørelse foretaget af nyhedsbureauet AFP på baggrund af oplysninger fra hospitalspersonale og øjenvidner.

Ali Abdullah Saleh har gentagne gange afvist nationale krav om, at gå af. Hans eneste indrømmelse indtil videre har været at love, at han ikke er ude efter at blive genvalgt i 2013. Det betragtes af oppositionen som utilstrækkeligt.

/ritzau/AFP