Yderligere 107 tyrkiske dommere og anklagere får sparket

Tyrkiet fortsætter de massive fyringsrunder mod folk, der ifølge regimet har tilknytning til påstået kupmager.

Den tyrkiske præsident Erdogan har slået hårdt ned på folk, han tror er i ledtog med hans ærkerival, Fethullah Gülen. Scanpix/Ozan Kose Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ankara. Yderligere mere end 100 dommere og anklagere har mistet deres job Tyrkiet i de fortsatte fyringer, som har været i gang siden et mislykket militærkup i sommeren 2016.

Det oplyser det øverste organ for dommere og anklagere i Tyrkiet (HSYK) fredag, skriver nyhedsbureauet AFP.

De er blevet fyret som led i den generelle kampagne mod påståede støtter af den eksilerede islamiske lærde Fethullah Gülen, der er bosat i USA.

De tilsammen 107 dommere og anklagere er samtidig omfattet af en anholdelsesordre. Men det vides ikke, om nogen af dem faktisk er blevet tilbageholdt.

To af de fyrede skal have gjort brug af det krypterede computerprogram ByLock, skriver det tyrkiske nyhedsmedie Hürriet Daily News.

ByLock blev kendt i offentligheden, da det kom frem, at blandt andet Gülen-bevægelsen har gjort brug af det. Programmet bruges til at sende krypterede beskeder, der kan ikke spores af tredje part, skriver mediet.

Præsident Recep Tayyip Erdogan anklager Gülen for at være bagmanden til kupforsøget. En anklage som vestlige regeringer er skeptiske over for.

Cirka 47.000 mennesker er anholdt og sigtet under den undtagelsestilstand, der har været i kraft siden kupforsøget i juli sidste år.

Titusinder af andre er blevet fyret fra deres job. De beskyldes for at være i forbund med Gülen.

Alene sidste uge blev næsten 4000 offentlige embedsmænd fyret. På samme tid mistede flere end 9100 politifolk mistede deres arbejde.

Ifølge nyhedsbureauet Anadolu er tilsammen 4238 dommere og anklagere blevet fyret siden starten af undtagelsestilstanden.

/ritzau/AFP