William og Kate flytter ind i hans barndomshjem

Prinsesse Dianas hjem, Kensington Palace, bliver det nygifte pars officielle bolig i London.

Kensington Palace, slottet ligger i Kensington Garden og var prinsesse Dianas hjem efter separationen fra prins Charles. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det bliver i velkendte gemakker, hertugen og hertuginden af Cambridge skal bo, når de er en tur i London. Det britiske hof har meddelt, at en lejlighed i Kensington Palace bliver William og Kates officielle London-bolig, skriver engelske medier.

Dermed flytter William igen ind i den bolig, hvor han boede med sin familie som barn. I 1981 blev to lejligheder på slottet slået sammen, så prins Charles og hans unge hustru Diana kunne flytte ind efter deres bryllup samme år.

Senere gik både prins William og hans bror Harry på den nærliggende Wetherby skole i Notting Hill, og prinsesse Diana tog dem gerne med til lokale butikker og restauranter for at give dem så "normal" en barndom som muligt.

Kensington Palace fortsatte som prinsesse Dianas officielle bolig efter skilsmissen fra prins Charles i 1996 og frem til hendes tragiske død i en trafikulykke året efter. Dianas værelser bliver i dag brugt som kontorer, og det er derfor ikke i dem, det nygifte par flytter ind.

Stadig hus i Wales

Det er dog stadig huset på øen Anglesey i Wales, hvor prins William arbejder som helikopterpilot i flyvevåbnet, der er parrets primære bolig frem til 2013. Lejligheden i Kensington Palce er en midlertidig løsning, ind til der bliver plads på et af kongehusets andre slotte. Ifølge hoffet er det en "mindre lejlighed", og parret vil gerne have en større bolig som deres faste London-residens.

Ifølge Daily Telegraph menes dronning Elizabeth at have tilbudt parret en lejlighed på Buckingham Palace, og de skal også have overvejet lejligheder både i St James's Palace og i Clarence House, som er prins Charles' officielle bolig.

Der findes en hel stribe lejligheder i Kensington Palace, der er opført i 1600-tallet og har huset medlemmer af den kongelige familie lige siden. William og Kate skal således dele paladset med hertugparrene fra Kent og Gloucester og prinsen og prinsessen af Kent.

Det ventes, at William og Kate flytter ind på slottet i løbet af juni måned, inden de tager på deres første officielle rejse til Canada og Californien.