Wilders har lagt sin film på nettet

Geert Wilder har offentliggjort sin islamkritiske film til trods for appeller om det modsatte. Den begynder og slutter med Kurt Westergaards Muhammedtegning.

Foto: AFP
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den hollandske politiker Geert Wilders lagde torsdag sin islamkritiske film "Fitna" på internettet til trods for appeller fra Hollands regering om ikke at offentliggøre den og omfattende protester i den muslimske verden.

Den kontroversielle kortfilm blev lagt på hjemmesiden www.liveleak.com.

Filmen handler ikke så meget om muslimer, som den handler om Koranen, siger Wilders. Han mener, at "Fitna" er sidste advarsel til Vesten, og han har før advaret om "en islamiserings-tsunami" i Holland, hvor der bor omkring en million muslimer.

I filmen vises blandt andet sekvenser fra terrorangrebene på New York i 2001 og Madrid i 2004 samt optagelser af terrorister, der halshugger deres gidsler. Den 15 minutter lange film både begynder og slutter med den danske kunstner Kurt Westergaards tegning af Muhammed med en bombe i turbanen. Ved afslutningen af Wilders film er lunten i bomben tændt, og filmen ender med, at den eksploderer.

/ritzau/AFP