Wilders’ dokumentarfilm »Fitna« kan stadig ses

Selvom hjemmesiden www.liveleak.com har valgte at fjerne wilders’ film »Fitna«, er filmen stadig nem at finde på internettet. Udenrigsminister Per Stig Møller beklager hjemmesidens valg.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Går man på liveleak.com for at se filmen, kan man i stedet læse en erklæring om, hvorfor de har valgt at fjerne filmen:

»Det er en trist dag for ytringsfriheden på nettet, men vi bliver nødt til at sætte sikkerhed og tryghed for vores medarbejdere højere end alt andet,« skriver de.

Det er udenrigsminister Per Stig Møller (K) ikke enig i: »Det er en forkert metode. Man skal bekæmpe ytringer med ytringer,« siger han fra EU udenrigsministermøde i Slovenien.

Kan stadig ses
Men der er stadig masser af muligheder for at se årets mest omdiskuterede film.

Opretter man sig som bruger på youtube.com, hvilket man skal for at se alt stødende materiale, står filmen til rådighed på både hollandsk og engelsk.

Den russiske kopi af you-tube, nemlig www.rutube.ru, viser også filmen, og det gør filmdelingssiden www.viddler.com også. På foreningen Stop Islamiseringen af Danmarks hjemmeside er der en oversigt over, hvor man skulle have mulighed for at se filmen direkte, ligesom der er en række henvisninger til, hvor filmen kan downloades.