WikiLeaks: USA spionerede også mod tyske ministre

Ifølge WikiLeaks har den amerikanske efterretningstjeneste NSA aflyttet en række tyske ministre. Sagen kommer efter lignende historier om aflytning af kansler Angela Merkel.

TYSKLAND: Det er ikke kun den tyske kansler, Angela Merkel, der har haft den amerikanske efterretningstjeneste med på en hemmelig lytter.

Ifølge whistleblower-organisationen WikiLeaks har NSA også aflyttet en række højtstående tyske ministre. Det skriver flere tyske medier ifølge Reuters.

WikiLeaks’ afsløringer kommer efter tidligere historier om, at NSA har aflyttet Angela Merkels telefon.

Ifølge de nye oplysninger, som avisen Süddeutsche Zeitung og TV-kanalen ARD har beskrevet, har NSA aflyttet 69 telefonnumre, der tilhører højtstående folk i den tyske regering og administration. Blandt de prominente navne er den tyske økonomiminister og vicekansler.

Udover NSA har den britiske efterretningstjeneste også haft en finger med i spillet, lyder det fra WikiLeaks.

Forholdet mellem USA og Tyskland har været anstrengt på grund af historierne om NSAs ulovlige aflytninger i Europa, der skulle have stået på igennem flere år. Sidste år var det højst sandsynligt med til, at CIA-chefen på den amerikanske ambassade i Berlin blev udvist af landet.

I Tyskland førte en efterforskning af aflytningen af Angela Merkels telefon i sidste måned til, at man lukkede sagen på grund af for få beviser.