WikiLeaks affejer CIA-rapport om russisk hjælp til USA-læk

Efterretningsrapport om påstået russisk levering af e-mails til WikiLeaks er udokumenteret, siger Assange.

WikiLeaks' Assange: bold publi
Rapport fra CIA og FBI om Ruslands rolle i læk af e-mails fra Det Demokratiske Parti i USA er uden dokumentation, lyder det fra Julian Assange fra WikiLeaks. Scanpix/Ben Stansall Fold sammen
Læs mere

Stockholm. WikiLeaks kalder en amerikansk efterretningsrapport, om at Rusland gav information videre til whistleblowernetværket, pinlig.

Den er helt uden dokumentation, lyder det fra Julian Assange, som har stiftet netværket.

Rapporten fra CIA, FBI og sikkerhedstjenesten NSA er ifølge Assange et eksempel på, hvordan "USA efterretningstjeneste er blevet politiseret under Obama".

Det siger WikiLeaks-chefen på et pressemøde fra Ecuadors ambassade i London. Her søgte han tilflugt i 2012, da Sverige kræver han udleveret på en anklage om voldtægt.

Assange frygter, at Sverige siden vil udlevere ham til USA. Det skyldes WikiLeaks' afsløringer om USA's handlinger under krigene i Irak og Afghanistan.

Australieren sagde på pressemødet, at WikiLeaks naturligvis beskytter sine kilder. Men han afviste samtidig, at e-mails fra Det Demokratiske Parti i USA var leveret af en stat.

- Hvis de oplysninger kom fra en stat, ville vi ikke i samme grad bekymre os om at beskytte kilden, siger Julian Assange.

Han afviste en påstand om, at WikiLeaks skulle have afholdt sig fra at viderebringe læk fra Det Republikanske Parti.

Donald Trump, som tidligere har kritiseret netop Assange hårdt, har ændret attitude den seneste tid.

Efter nytår konstaterede Trump tørt, hvad Assange havde sagt om påstået russisk hacking under valgkampen i USA.

/ritzau/dpa