WHO: USA kan blive det nye corona-epicentrum

Amerikanerne oplever et meget stort coronaudbrud, der øger i intensitet, siger WHO-talskvinde.

En ældre kvinde ankommer til Langone Health Center i New York, som er en af de delstater med et højt antal coronasmittede. Angela Weiss/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

USA har potentiale til at blive epicentrum for coronavirusset. Der er sket en meget stor stigning i antallet af tilfælde i landet, siger en talskvinde for Verdenssundhedsorganisationen WHO på et pressemøde tirsdag.

85 procent af de dødstal, der er rapporteret i det seneste døgn, kommer fra USA og Europa, tilføjer talskvinden, Margaret Harris. Af dem er 40 procent amerikanske tilfælde.

På spørgsmålet om, hvorvidt USA kan blive det nye epicentrum for coronavirusset, svarer WHO-talskvinden:

»Vi ser nu en meget stor acceleration i tilfælde i USA. Så det har potentiale til det. Vi kan ikke sige, at det er tilfældet endnu, men det har potentialet.«

»De har et meget stort udbrud, og det udbrud øger i intensitet,« tilføjer Harris.

Tirsdag er 593 mennesker døde efter at være blevet smittet med coronavirus, viser tal fra Johns Hopkins University, der på nettet har en oversigt over smittetilfælde og coronarelaterede dødsfald.

Det smitsomme coronavirus er nu konstateret hos over 42.000 mennesker i USA, viser WHOs tal. Johns Hopkins University har registreret flere smittede i USA, nemlig 46.450.

Harris siger, at WHO forventer, at tallet vil stige dag for dag, indtil de tiltag, amerikanske myndigheder har sat i værk for at begrænse smitten, begynder at vise en effekt.

WHO-talskvinden siger samtidig, at hun forventer, at det samlede coronarelaterede dødstal, der globalt ligger på 14.510 ifølge WHO's tal, vil »stige betragteligt«.

Johns Hopkins University har tirsdag middag registreret 17.156 dødsfald på verdensplan.

/ritzau/Reuters