Wall Streets besættere vælter sig i penge og dåsemad

Det vælter ind med penge til 'de 99 procent' i New York, som nu kan fejre månedsdagen for belejringen og fødslen af "Occupy Wall Street".

Der er oprettet udendørs køkkener i Zuccotti Park nær Wall Street, hvor der serveres gratis mad til de mange 99-belejrere. Fold sammen
Læs mere
Foto: ALLISON JOYCE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I dag kan Occupy Wall Street-bevægelsen fejre månedsdagen for den fredelige belejring af Zuccotti Park på Manhattan i New York. Og da der ikke ser ud til at være nogen ende i sigte, vælter det ind med donationer til antikapitalisme-protesterne.

I et depotrum et par gader derfra på Nedre Manhattan bliver den tiltagende strøm af materialer opbevaret: Tæpper, soveposer, puder, dåsemad, hygiejneudstyr, lægemidler og meget andet.

Desuden havde 99-procenterne, som bevægelsen nu kalder sig, søndag modtaget tæt på 300.000 dollar i donationer (ca. 1,6 mio. kroner), skriver netavisen Huffington Post.

En kilde i Occupy-bevægelsen siger, at lageret er et led i planerne om en "langvarig belejring" af Zuccotti Park. I forvejen er der sørget for gratis måltider til demonstranterne, ligesom der er oprettet et juridisk kontor, der hjælper anholdte, som føler sig uretfærdigt behandlet af politiet. I det hele taget minder Occupy Wall Street mere og mere om et lille, selvkørende protestsamfund midt i New York.

Reportage fra København: »Vi forbruger os selv ihjel!«

Dertil kommer, at bevægelsen nu for alvor er brudt igennem som et verdensomspændende fænomen. I intet mindre end 951 byer verden over har der været demonstrationer som dén, der begyndte i New York, og København er ingen undtagelse.

Lørdag var Rådhuspladsen fyldt med mennesker i Bevar Christiania-trøjer og de karakteristiske Guy Fawkes-masker, som gik til demonstration med kampråb som:

- Kapitalismen har fejlet!

Og:

- Vi forbruger os selv ihjel!

Se billederne: Occupy Wall Street nåede til København

Det var langt fra alle steder, at protesterne forløb så fredeligt som i København. I USA blev adskillige demonstranter anholdt søndag i blandt andet Washington, Chicago og New York.

Zuccotti Park har nu været belejret i en måned. Meget tyder på, at det kun er begyndelsen.