Walesa vil gerne være præsident igen

Hvis det polske folk ønsker det, vil Polens tidligere præsident nobelpristageren Lech Walesa gerne være præsident igen. Men han skal spørges.

I et interview med det tyske nyhedsmagasin Focus siger den 66-årige nobelprismodtager Lech Walesa, at han "hvis fædrelandet behøver mig, og mine landsmænd ønsker det, til hver en tid er rede". Fold sammen
Læs mere
Foto: Angel Díaz
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Polens tidligere præsident Lech Walesa siger, at han overvejer at vende tilbage til politik, efter at Polens præsident Lech Kaczynski døde i et flystyrt for en uge siden.

I et interview med det tyske nyhedsmagasin Focus siger den 66-årige nobelprismodtager, at han "hvis fædrelandet behøver mig, og mine landsmænd ønsker det, til hver en tid er rede".

LÆS OGSÅ: Polakker mindes i modgang

Men den tidligere leder af Solidaritetsbevægelsen siger, at han "ikke vil tage initiativet".

Walesa siger videre, at han til at begynde med, var modstander af at begrave Kaczynski og hans hustru Maria, i Krakows Wawel katedral, hvor monarker og nationale ikoner ligger begravet.

- Der er langt mere passende steder i Warszawa eller i Gdansk, hvor Maria og Lech Kaczynski boede i lang tid, siger Walesa.

Men eftersom kirken allerede har truffet sin beslutning "må jeg acceptere det", siger Walesa til Focus.

/ritzau/dpa