Vuvuzela-had samler verden

Hundredetusinder står sammen på tværs af nationalitet med ét mål til VM. De vil have vuvuzela-hornene forbudt. Lance Armstrong har også fået nok af larmen.

Modstanden mod vuvuzela-hornet vokser markant. Målet er klart, støjen skal forbydes. Fold sammen
Læs mere
Foto: GIANLUIGI GUERCIA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Over hele landet er der dømt fodboldstemning. Danmark skal møde Holland til den første kamp under VM. Glæden over bolden bliver dog blæst væk med udsigten til 90 minutter i selskab med de larmende vuvuzela-horn.

Modstandsgrupper vokser frem overalt på internettet. På Facebook har gruppen "FIFA - Ban the annoying vuvuzela (horn) from the South Africa World Cup!" samlet folk på tværs af landegrænser og verdensdele, der alle har hadet til hornet til fælles.

LÆS OGSÅ: Hornmusikken ved VM er i fare

- Jeg spekulerer på, om FIFA kan holdes ansvarlig for vores sygesikringsomkostninger? De er blevet advaret om vuvuzelaernes helbredsmæssige trusler. Jeg spekulerer på, hvor meget Ronaldos hørelse er værd for ham. Betal FIFA!

- Hvor er det en skam, at et dumt horn ødelægger VM. Jeg vil se noget godt fodbold, ikke have angrebet mine ører i 90 minutter! Lad os høre sangene, jublen og buh'ene. Ikke en tankeløs, uendelig larm fra et plastikhorn!!!!! Kom nu FIFA, brug jeres ører og lyt til de millioner af fans, der opfordrer jer til at ordne det her, før millioner slår lyden fra eller endnu værre slukker tv'et.

Sådan lyder nogle af kommentarene fra Facebook-gruppens 89.316 medlemmer. Et tal, der for hver gang man opdaterer siden er vokset.

Armstrong har fået nok

En tysk hjemmeside arbejder på at skaffe et forbud mod vuvuzela-hornene. Indtil videre har siden samlet over 200.000 underskrifter.

- Vi ønsker ikke at benægte nogens kultur eller traditioner! Men 90 minutter med det horn er så usportsligt og uspændende. Vi ønsker fodbold med passion og kreativitet - på banen og på tribunerne, lyder det blandt andet i beskrivelsen af hjemmesiden, hvor logoet desuden er et vuvuzela-horn, der knækker af et karatespark.

Der findes adskillige af disse modstandsgrupper med oprindelse i forskellige lande.
Kendte folk er også begyndt at lufte deres irritation på deres Twitter-profil. For eksempel skriver Lance Armstrong således:
- Ikke for at fornærme vuvuzela tilhængerne, men mand, det er lidt for meget.

Send en virtuel vuvuzela

På Facebook er der dog også folk, der er begejstrede for instrumentet, der kan frembringe den øredøvende summen.
På "Virtuel Vuvuzela Gifts" kan du som navnet antyder sende en virtuel udgave af vuvuzela-hornet. Der er tilmed et link, så du kan få en applikation til din iPhone.